Aktuelt

Følg oss på Facebook og Instagram for nyheter og aktuelle saker.

***

April 2015: Japansk full blood Wagyu

Japan åpnet eksporten av det mest prestisjetunge kjøttet – 100% PURE BLOOD JAPANESE WAGYU – til Europa i fjor, og vi gleder oss til å introdusere dette fantastiske kjøttet til alle som setter pris på ekte og genuine smaksopplevelser.

Det er stor forskjell i smak og tekstur av Wagyu fra Japan, og Wagyu fra andre land som selges i dag i Europa. Noen har sammenlignet det å kjøpe Wagyu avlet utenfor Japan med det å kjøpe en falsk Louis Vuitton veske. Vår japanske Wagyu kan spores opp til sitt opphav, og med hjelp av sporingsnummer finner man informasjon om hvert enkelt dyr.

Vi har også bestilt inn KOBE kjøtt, som er unikt kjøtt produsert etter strengt beskyttede standarder i Hyōgo område i Japan. Kobe har ekstremt lang ventetid, ettersom det kun er 3900 dyr som slaktes årlig og bare 10% av disse går til eksport. Vi står tålmodig i kø.

2015 April Japansk Wagyu

Januar 2015: Bocuse d’Or 2015

Med denne franske perlehønen, som har levd et godt liv hos Les Fermies Landais i Frankrike, ønsker vi Ørjan Johannessen lykke til i siste innspurt av treningen til Bocuse d’Or. Perlehøne er i år en av konkurransens hovedingredienser. Finalen arrangeres i Lyon 27.-28. januar.

Uke 3 Perlehøne til Ørjan Bocuse dOr

November 2014: Høykvalitetste fra Newby Tea  

Newby Tea er et britisk tehus med oppriktig lidenskap for kvalitet i alle ledd. Det familieeide selskapet kjøper teblader kun fra første og andre innhøstning, og har hovedkontor i London med moderne fabrikkfasiliteter i Kolkata, India. Newby Tea sortimentet omfatter over 200 tesorter i kategoriene hvit te, grønn te, oolong te, sort te, rooibos, urter, bær og frukt.

I samarbeid mellom KAFFA og A La Carte Produkter er et utvalg av Newby Tea nå tilgjengelig gjennom oss. Vi har mulighet å tilby til våre kunder – restauranter, storhusholdningskjøkken, caféer, barer, hoteller og firmaer – et fint sortiment av tetyper i poser og løsvekt, som svarer til høye kvalitetsforventninger og gir en fantastisk smaksopplevelse av høy kvalitet. For mer info: ordre@alac.no.

2014 nov 25 newby1

November 2014: Påmelding til Årets Masahiro-kokk 2015

Årets Masahiro-kokk er en konkurranse for lærlinger og unge kokker opp til fylte 25 år. Team Masahiro – bestående av Ole Martin Alfsen, Kjartan Skjelde, Even Ramsvik, Sven Erik Renaa, Björn Svensson og Tom Victor Gausdal – søker nå 6 finalister til neste års konkurranse. Påmeldingsfristen er 2.desember 2014. For mer info, vennligst kontakt jorn@arons.no .

November Masahirokokk 2015

September 2014: NM i Kokkekunst 2014

Norgesmesterskap i Kokkekunst arrangeres i Trondheim på tirsdag og onsdag 23.-24.september. Konkurranseoppgaven består bl.a. en dessert laget av norske plommer og Valrhona Dulcey blond sjokolade. Mer info om konkurransen: http://www.nkl.no/index.cfm?id=414124

IMG_1255

September 2014: NM I ØSTERSÅPNING PÅ SØNDAG 14. SEPTEMBER

På søndag 14/9 kl 14-17 arrangeres det NM i østersåpning på Lekter’n Restaurant på Aker Brygge. Konkurransen er rettet mot alle som jobber profesjonelt med sjømat, enten på en restaurant eller butikk, og vinneren kan glede seg til flotte premier og VM i Irland i slutten av september. Mer info om konkurransen på NM i østersåpning 2014. A la Carte Produkter er stolt sponsor av konkurransen, og vi inviterer alle til å bli med å følge konkurransen i midten av september.

2014 Sept østers

August 2014: VALRHONA WORKSHOP I OSLO

I slutten av august – 27. og 28.8. – får vi besøk av Valrhonas pastry chef, Andrew Gravett, som holder en inspirerende workshop for konditorer og restaurantenes pastry chefer. Temaet er «The 4 Shades of Valrhona» med sjokoladens fire fargenyanser: mørk, melk, hvit og verdens nyhet, blond sjokolade. Kurset inneholder praktisk arbeid og opplæring av teknikker, som skal inspirere profesjonelle i sitt arbeid med desserter. For mer info om workshop, kontakt Marianne på marianne@alac.no.

August 2014 Andrew Gravett

Juli 2014: WACS 2014 I STAVANGER

Verdens kjøkkensjefenes landsforeninger har verdenskonferanse i Stavanger 2.-5. juli. Arrangementet bringer nærmere 1000 internasjonale kjøkkensjefer til byen, og omfattende program inneholder både kongress, seminarer, fagmesse og kokkekonkurranser. Valrhonas kreativ direktør og Valrhona-skolens grunnlegger, pastry chef Frederic Bau, skal også holde et foredrag/master class om tema “Measured Indulgence – Rethinking Pastry». Mer info om WACS på  http://www.wacs2014.com

Juli 2014 wacs-logo

April 2014: PCB CRÉATION

PCB Création er en innovativ, fransk produsent av sjokolade- og  dessertdekorasjoner. PCB gjør det mulig å personalisere dekorasjoner med egen logo, bilde eller tekst. Enkelt, dekorativt, kostnadseffektivt og tidsbesparende! Produktsortimentet omfatter også et stort utvalg av ferdige dekorasjoner, former, konditorfarger og andre relaterte produkter. Ta kontakt med oss for mer info.

2014 April PCB

 

Februar 2014: GRÉGORY BÉCEL NORGESMESTER I KONDITORKUNST 2014

Grégory Bécel fra Kaffebakeriet er ny Norgesmester i Konditorkunst 2014! Cathrine Nilsen fra Dromedarbakeriet kom på andre plass, og Janey Chen fra Villa Sole kom på tredje plass i tøff konkurranse, som ble arrangert på SMAK messe i Lillestrøm 04. februar. Vi gratulerer!

 Uke 4 bakgrunnsbilde Gul kake

Februar 2014: TID FOR SMAK OG NM I KONDITORKUNST 

På tirsdag 4. februar arrangeres det NM i Konditorkunst med seks dyktige finalister. Konkurransen arrangeres under SMAK 2014 fagmessens første åpningsdag i Norges Varemesse i Lillestrøm. Messen varer fra tirsdag til fredag. A la Carte Produkter har egen stand E03-17 på messen, med representanter fra bl.a. Valrhona, Capfruit, La Rose Noire, Wiberg, PCB, og Rougie.

Uke 4 kake NM i konditorkunst

 

Januar 2014: A LA CARTE PRODUKTER PÅ SMAK MESSE 4.-7. februar 2014

I begynnelsen av februar kan A la Carte og våre flotte leverandører treffes på SMAK messen, der vi har stand E03-17. På messens første dag, tirsdag 4.2., arrangeres det også NM i Konditorkunst, med vår sjokoladeleverandør Valrhona og fruktpureleverandør Capfruit som sponsorer.

SMAK2014


November 2013: SJOKOLADEFRISTELSER TIL JUL

På søndag er det 1. desember. Det er tid for god sjokolade og adventkalender med søte overraskelser fra Valrhona.

10054 Valrhona adventkalender 2013


September 2013: HEINI PETERSEN NORGESMESTER I ØSTERSÅPNING

Heini Petersen sikret nok en gang seieren i NM i østersåpning. Norgesmesteren deltar snart i VM, som arrangeres i Galway, Irland på lørdag 28. september. Vi gratulerer og ønsker Heini lykke til videre!

Norgesmester i østersåpning 2013, Heini Petersen og Bela Szabo.

Norgesmester i østersåpning 2013, Heini Petersen og konkurransens dommer Bela Szabo fra A la Carte Produkter.

 

September 2013: NM I ØSTERSÅPNING PÅ SØNDAG 8. SEPTEMBER

På søndag 8/9 er det tid for årets NM i østersåpning. Konkurransen arrangeres i forbindelse med Norsk Sjømatfestival, og finalen foregår på Restaurant Lekter’n på Aker Brygge kl 14-18 på søndagsettermiddag.

Østersdommere på jobb i NM i østersåpning i 2012.

Østersdommere på jobb i NM i østersåpning i 2012.

 

September 2013: PÅMELDINGSFRIST TIL NM I KONDITORKUNST

Påmeldingsfrist til NM I KONDITORKUNST 2014 er 15/10!

Hvis du er en kreativ, motivert og engasjert pastry chef eller konditor, ta kontakt med Anders Vangen i BKLF for mer info. Anders Vangen / Baker- og Konditorbransjens Landsforening tlf 23 08 87 14 eller mail av@nhomd.no. Påmeldingsinfo finner du fra Aktuelt-siden vår, se Juni 2013 for nærmere info.

Uke 36 NM i konditorkunst

August 2013: NM i Kokkekunst 2013

Norgesmesterskap i Kokkekunst ble arrangert i Ålesund 21.-22.08. NM vinnerens forrett bestod av bl.a. klippfisk, blåskjell og kamskjell, og som hovedrett serverte Norgesmesteren glasert svinenakke. Menyen ble avsluttet med en vinnerdessert bestående bl.a. av Valrhona Manjari sjokolade «Cremaux». Vi gratulerer NM vinneren Fredrik Log, som jobber hos Renaa Restauranter i Stavanger.

Norgesmester i Kokkekunst 2013 Fredrik Log. Foto: Arnold Hoddevik.

Norgesmester i Kokkekunst 2013 Fredrik Log. Foto: Arnold Hoddevik.

 

Juli 2013: GOD SOMMER!

Team A la Carte Produkter

 

Juni 2013: INVITASJON TIL NM I KONDITORKUNST 2014

Velkommen til NM i konditorkunst 2014! Valrhona, Capfruit og A la Carte Produkter er stolte sponsorer av konkurransen, som gjennomføres under SMAK-messen på Norges Varemesse i Lillestrøm på tirsdag 4. februar 2014.

Påmeldingsfrist er 27. september 2013, og 6 finalister plukkes ut på grunnlag av skisser og beskrivelser. Påmelding gjøres ved å sende 1) skisser/bilder av alle produktene du vil lage i konkurransen, og 2) detaljert beskrivelse av alle produktene (hovedkake, konfekt og showpiece) og produktenes innhold til:

 Baker- og Konditorbransjens Landsforening BKLF v/Anders Vangen e-post: av@nhomd.no

Vinnerne av NM i Konditorkunst 2011

Vinnerne 2011: Morten Carlson (3.plass), Patrick Dufaud (1.plass) med sine to døtre, Annemari Erlbeck (2.plass)

ARBEIDSOPPGAVER NM I KONDITORKUNST 2014

1.            HOVEDKAKE

Det skal lages en kake for ca 8 personer i 2 identiske eksemplarer: 1 stykk til utstilling og 1 stykk til smaksbedømming. Kandidaten velger selv utforming, høyde og oppsats til kaken. Kaken skal inneholde minst 1 produkt fra ”Capfruit NM 2014” linjen (se egen listen over godkjente råvarer).

2.            SJOKOLADEKONFEKT

Det skal lages 2 typer sjokoladekonfekt, 8 identiske stykker av hver: 2×4 stykker til utstilling og 2x4stykker til smaksbedømming. Hver konfekttype skal inneholde minst 1 produkt fra Valrhona ”NM 2014 linjen” (se egen liste over godkjente råvarer).

3.            SHOWPIECE

Det skal lages en showpiece til utstilling. Den skal lages i sjokolade, sukker eller pastillage og skal være 100 % spisebar. Alle sjokolade- og sukkerarbeidet må gjøres under konkurransen. Enkelte ferdig tørkede pastillage former kan medbringes men må settes sammen og evt. farges under konkurransen.

REGLER FOR ALLE ARBEIDSOPPGAVENE

•   Alle dekorasjoner må produseres under konkurransen.

•   Alt fyll må produseres under konkurransen.

•   Ferdigstekte kakebunner kan medbringes til konkurransen.

•   Spesielle tilsetninger og spesialprodukt som aromaer, essenser, farget sjokolade, etc. kan medbringes.

•  Ferdigkokt sukker og modelleringssjokolade kan medbringes, men må utformes under konkurransen. Enkelte ferdig tørkede pastillage former kan medbringes men må settes sammen og evt. farges under konkurransen.

•   Liste over råvarer som er tilgjengelig og påbudt på konkurransearena vedlegges (Se neste side).

•   Råvarer, spesialprodukt og spesielle tilsetninger som ikke står på denne listen, må deltaker ta med selv. Disse må godkjennes av hoveddommer før konkurransen.

 Annen nødvendig informasjon om konkurransen vil tilsendes finalistene etter uttak.

 Kontaktperson:              Anders Vangen, tlf. 23 08 87 14        E-post: av@nhomd.no

—————————————————————————————————

Juni 2013: OSLO BESØK FRA PATTEGRIS PRODUSENTEN PABLITO DEL MONTE

Spansk pattegrisspesialist Pablito del Monte kommer på besøk i Oslo. På onsdag 19. juni fram til kl 15 finner du Ramón Cambra, Javier Cambra og José Manuel Giral hos Maschmanns Matmarked, der de griller de lekreste premium pattegrisene til glede av besøkende. Våre spanske gjester skal også lære bort sine beste triks og vise hvordan man best tilbereder dette herlige produktet.

Lechón eller Cochinillo – kjært barn har mange navn. Grillet pattegris er en typisk spansk spesialitet som passer til mange anledninger og er typisk festmat i Spania. Pattegrisene kommer fra Nord-Spania, Pirineos de Aragon. Området er kjent for frodig vegetasjon og skog, noe som både griser og grisunger utnytter fritt. Mødrene og grisunger holdes sammen de første 21 dagene, og i løpet av denne tiden drikker grisunger kun melk – noe som resulterer til mørt kjøtt med elegant smak som er så typisk for pattegris.

IMG_2343

 

Mai 2013: WIBERG KRYDDER

WIBERG gjør mat til en nytelse. På dette løftet bygger samarbeidet vårt – av proffer for proffer. Velg blant et uendelig utvalg av smaker: fra urter, krydder, mix-spesialiteter, buljonger, eddiker og oljer, og videre til søte spesialiteter, balsamico glace og AcetoPlus. Gjør hver rett til en sann smaksopplevelse og oppdag det kreative potensialet WIBERG-produktene har i seg.

Wiberg krydder

 

April 2013: LA ROSE NOIRE

Chef pâtissier Gérard Dupois er mannen bak suksesshistorien La Rose Noire, og nå har vi fått inn lekre terteskjell fra denne kvalitetsprodusenten. Håndlagede produkter kommer i mange former og størrelser, og med sin høye kvalitet passer de til mange anledninger.

April 2013 La Rose Noire

 

Februar 2013: VERDENS FØRSTE BLOND SJOKOLADE, DULCEY

Valrhona lanserte i fjor høst verdens første blond sjokolade, Dulcey, som har blitt en stor suksess verden over! Nylig vant den også «Innovation Award» på SIRHA messe i Lyon. Dulcey kommer som pellets i 3kg poser og som en 85g sjokoladeplate, og sjokoladen kan brukes til mye godt, som f.eks. disse Dulcey pai’ene på bildet.

Tarte Dulcey

Tarte Dulcey

 

Sommer 2012: FANTASTISK TRØFFEL FRA ITALIA

Gleden var stor da vi åpnet trøffelforsendelsen fra Italia, og denne fantastiske skapningen på en halv kilo åpenbarte seg!

 

 

Mars 2012: PABLITO DEL MONTE

Torsdag 22/3 -12 og fredag 23/3 -12 er vi så heldige å igjen få besøk av vår flotte leverandør av pattegris, svinenakke og svinekjake, Pablito del Monte fra Spania. De har med seg masse deilige råvarer og skal demonstrere for et utvalg av våre kunder  hvordan man på best mulig måte kan tilberede alle tre produktene. Kontakt oss gjerne på ordre@alac.no hvis du har spørsmål du har lyst til å stille til Pablito!

 

Desember 2011: SMØRKRISEN ER AVBLÅST!

Neste uke mottar A la Carte 22 tonn fantastisk
fransk kvalitetssmør og håper dermed på å bidra til å redde årets julebakst. Hyllene
fylles hos Centra, Ultra og Meny – løp og kjøp!

 

Image Detail

 

 

September 2011: RUNE PAL OG TERJE NESS MED STJERNEAMBISJONER

De to velrenommerte kokkene åpner sitt til nå største restaurantprosjekt på Aker Brygge den 21. september. Restaurantkomplekset har fått navnet Onda, som betyr flytende på spansk, og er delt inn i tre forskjellige seksjoner: Onda Sea, Onda Mezzanine og Onda Asia. Med Mezzanine i andre etasje har Pal og Ness ambisjoner om å oppnå to stjerner i Michelinguiden.

Allerede før åpning er interessen svært stor og restaurantene har mottatt over 3000 forhåndsreservasjoner. Med flotte lokaler og det ypperste av kunnskap og råvarer ligger alt til rette for stjernelaget. Lykke til – vi gleder oss til nye og spennende smaksopplevelser!

2011: CAP FRUIT MED TO NYE FRUKTPUREER

Cap Fruit lanserer nå to nye, friske og spennende smaker:

Fruit’Puree Goji Capfruit (2x1kg)

Fruit’Puree Prickly pear Capfruit (2x1kg)

Capfruit news products 2011

Pureene er i produksjon og kan bestilles fra i dag. Send mail til ordre@alac.no for prisinformasjon, bestilling osv.

 

2011: MATKUNST PÅ SITT ALLER BESTE

- Se filmen og la deg inspirere og begeistre!

http://www.guysavoy.com/fr/guy-savoy-film

2011: ØSTERS

Les spennende artikkel i The New York Times om Gillardeau østers

 

 

 

 

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9C02E2D61031F934A15753C1A96E9C8B63&n=Top%2fNews%2fScience%2fTopics%2fAnimals

Mai 2011: PATTEGRIS

Vi ønsker alle velkommen til demo på Matvarehuset Jacobs tirsdag 24.05.-11 kl 12:30 til 19:00. Her vil vår spanske leverandør Pablito del Monte grille pattegris, by på Serrano skinke av ypperste klasse og dele sine tips og oppskrifter. Kom for nye og spennende smaksopplevelser!

 

 

Mai 2011: CAP FRUIT LANSERER NY FRUKTPURE

Mandag 23. Mai lanseres Yuzu puré fra Cap Fruit. Yuzu er en smaksrik og deilig syrlig sitrusfrukt som stammer fra Asia. Den aller beste Yuzu’en kommer fra Japan og det er nettopp denne Cap Fruit har valgt å bruke i sitt produkt. Puréen er upasteurisert og uten tilsatt sukker. Selges i kilosforpakninger. Ta kontakt for mer informasjon eller bestilling.

 

 

2011: ØSTERSKNIVER

Østers er lett og forfriskende vår- og sommermat. Vi har utstyret du trenger for å få frem godsakene, enten du bare har behov for en enkel østerskniv i plast eller en lekker, håndlaget variant i tre.

 

 

2011: ARONIA OG HAVTORN

Les om superbærene Aronia og Havtorn: fantastiske for helsen og deilige i sauser, desserter og smoothies. Nytt parti ankommer A la Carte i dag.

http://www.fobo.se/artiklar/vaxtodling/frukt-bar/odlaren_halsosamma_bar_3-2009.pdf