IMG_0828

Kaviar og rogn

Små perler av ren lykke fra havets bunn.  Ekte kaviar kommer fra det Kaspiske hav,

mens oppdrettskaviar kan komme fra hele verden, f eks Frankrike, Tyskland, Kina, og California. Det er fiskearten stør som gir kaviaren karakter og smak, ikke dens geografiske opprinnelse. Som Beluga, Oscietra og Sevruga.

Caviar ROYAL SELECT BAERI (Acipense Baeri) er den mest vanlige oppdrettskaviaren i Europa, så vel som i verden forøvrig. Vi får vår kaviar fra Finland. Kaviaren Baeri er nær til kaviaren Sévruga både i utseende og fiskerogntekstur. Den er billigere, men er like vakker visuelt og like smakfull. Fiskerognen er mellomstor, og fargen varierer fra grå til lys grå. Den bryter ut med kraft i munnen og gir en deilig ettersmak av hasselnøtt. Acipense baeri er opprinnelig fra Sibir, arten tilpasser seg meget fint til oppdrett. Den er en av de minste av størartene og veier sjelden mer enn 10 kilo.

Caviar TOP SELECTION er en fiskerogn som kommer fra en hybrid-villstørart: Huso Dauricus og Acipenser Schrenckii. Fôret stør produserer en halvvill kaviar. Fiskene lever i en naturlig innsjø og trives godt, og har rikelig med plass til å svømme fritt. De forbrenner fett, hvilket gir kaviaren en fast konsistens som gjør at vi får den samme karakteristikken vi finner i smaken av vill kaviar. Vår iranske ekspert med 30 års erfaring forbereder kaviaren til ferdig produkt.

Acipenser Schreckii: veier mellom 20 og 80 kilo og kan være fra 70 centimeter til 1,30 meter lang. Dette er den hvite støren fra Amerika. Vill i de amerikanske elver kan den være opptil 6 meter lang! Vanligvis anadrom, den kan lett venne seg til å leve i ferskvann.

Caviar TOP SELECTION OSCIETRA kommer fra Acipenser Guldenstaedtii arten (russisk stør). Oscietra Caviar. Fargen kan være fra lys til gyldenbrunaktig. Smaken er preget av jod og hasselnøtt, som connaisseurer nyter. Fisken lever kun i Svartehavet, Azovhavet og det Kaspiske hav. To underarter eksisterer: persicus (som gyter i iranske elver) og colchicus. Det er en anadrom fisk, den spiser virvelløse dyr og små fisk. Fisken gir en høykvalitets kaviar på samme nivå som villstør.

IRANSK BELUGA-Caviar kommer fra villarten Huso Huso, en art som lever i store oppdrettsbassenger ved det Kaspiske hav. Kaviaren har en smak, farge og tekstur som ligner veldig mye på vill kaviar. Perlene er løse og fargen er lys brun, noe som gir kaviaren et gyldent fargespill. Denne kaviaren er vi spesielt stolte av og vi er seniorpartner i dette oppdrettsanlegget. Oppdrettsbassengene er fylt med vann fra det Kaspiske hav med alle næringsstoffene fisken trenger.